Pradžia

→ Žemėtvarkoje ←

Tiesiog daug buvusių mūsų šimtmečio “sensacijų“ Žemėtvarkos sistemoje

%   %   %   %   %   %   %  – 1 –  %   %   %   %   %    % 

 

R.Matelis: Nacionalinė žemės tarnyba. Kritika nebejaudina

2012 vasario 19 d.

WordPress.com

Turėdamas laiko sumaniau pavartyti Nacionalinės žemės tarnybos tinklapį. Gi smalsu pažvelgti ar tobulėja mūsų valdžia… Premjeras A.Kubilius, savo kalbomis neretai išsiduoda manąs, jog jo vadovaujama vyriausybė dirba vis geriau ir geriau. Reiškia tobulėja ir pavaldžios struktūros.

 

%   %   %   %   %   %   %  – 2 –  %   %   %   %   %    % 

2003 balandžio 11 d.

Delfi.lt

Vilniaus apygardos prokuratūra teismui perdavė neteisėtai skirstytų žemės sklypų bylą. Kaltinamieji – Vilniaus apskrities viršininko administracijos Vilniaus žemėtvarkos skyriaus specialistė Aušra Žliobaitė ir žemėtvarkos skyriaus viršininkas Stanislovas Žvirblis.

Trečias kaltinamasis – abiejų žemėtvarkininkų pažįstamas Robertas Volosevičius. Kol byla dar neišnagrinėta teisme ir nepaskelbtas nuosprendis, abu žemėtvarkininkai yra nušalinti nuo pareigų. A. Žliobaitei pareikšti kaltinimai dėl padėjimo suklastoti itin svarbius dokumentus, piktnaudžiavimo tarnyba, tarnybiniu suklastojimu ir sukčiavimo stambiu mastu. S.Žvirblis kaltinamas sukčiavimu stambiu mastu ir tarnybiniais suklastojimais.

[Tęsinys ČIA]


p.s. Tiesa, kaip gyvena istorijos herojai šiai dienai, man nežinoma…

%   %   %   %   %   %   %  – 3 –  %   %   %   %   %   %   %

2009 birželio 08 d.

ELTA ir lrytas.lt inf.

Baigiama vykdyti žemės reforma Kauno apskrityje ypač skausmingai palietė žemėtvarkininkus. Apskrities viršininko administracijos tarnautojams pirmadienį įteikta per šimtą įspėjimų apie atleidimą iš darbo.

Pirmasis reorganizacijos etapas Kauno apskrities viršininko administracijoje pradėtas nuo Žemės tvarkymo departamento. Tarnautojų skaičius mažinamas dėl mažėjančių Žemės ūkio institucijų darbų apimčių ir baigiamos vykdyti žemės reformos. Šiuo metu Kauno apskrityje žemės reforma jau įvykdyta 98 proc. Pagal pateiktus piliečių prašymus, dar liko 1,98 proc. neatkurtos nuosavybės teisės į žemes, iš jų Kauno rajone – 4,37 proc. Kauno mieste nuosavybės teisės į žemę dar neatkurtos 33,9 proc.

[Tęsinys ČIA]

p.s. Keista propaganda, taip primenanti sovietmetį… Nuo straipsnio praėjo beveik 3 metai, o Kaune dar masė žmonių, kurie beviltiškai laukia žemės sugrąžinimo…

%    %   %   %   %   %   %   %   %   %  – 4 –  %   %   %   %   %    %   %   %   %   % 

Žemėtvarkininkų klanas neskęsta

2008 balandžio 09d.

Albinas Čaplikas

„Valstiečių laikraštis“

<…> Taip jau atsitiko, kad dabartinės Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) Bendradarbiavimo su socialiniais partneriais skyriaus vedėjos ir buvusios Kauno apskrities viršininko administracijos Žemės tvarkymo departamento direktorės Romutės Stašelienės sūnus Egidijus ir jos pavaldinio, Kauno rajono žemėtvarkos skyriaus vedėjo Tautvydo Tamošiūno, dukra Jolita 2002 m. sujungė savo likimus. Tai, žinoma, nedraudžiama <…> Tačiau VTEK nustatė, kad estafetę tarsi perėmė Kauno rajono žemėtvarkos skyriaus vedėjas T.Tamošiūnas, 2006-2007 m. derinęs apie 40 žemės sklypų formavimo ir pertvarkymo projektų, kuriuos parengė UAB „Geometra“. Privačių interesų deklaracijoje skyriaus vedėjas nenurodė, kad dėl giminystės ryšių gali kilti interesų konfliktas. <…>

[Tęsinys ČIA]

p.s. Praėjo jau 4 metai. Bet kaip gyvena istorijos herojai šiai dienai, manau mažai kam žinoma…

 %    %   %   %   %   %   %   %   %  – 5 –  %   %   %   %   %   %   %   %   %   %   %

“Karštas komentaras“

Kristina Apanavičiūtė,

2011 rugsėjo 06 d.

Netoli Kauno esančioje juokais vadinamoje “Rokų autonominėje Respublikoje” pasiekti, jog prokuratūra ar STT tirtų bent vieną žemės išgrobstymo atvejį, būdavo neįmanoma. Ne išimtis ir Kauno apygardos prokuratūros veiksmai, kai gavę pranešimą, jog buvęs žemėtvarkininkas neaiškiais būdais “atsikūręs” žemės nuosavybę kartu su viena Kauno notare Rokų kaime, Kauno rajone, prokuratūra pradžioje apsimetė, jog tai – prašymas dėl viešojo intereso, ir atsiuntė įstatymų neatitinkantį raštelį “dėl pareiškimo”. <…>

[Tęsinys ČIA]

 %   %    %   %   %   %   %   %   %  – 6 –  %   %   %   %   %   %   %   %   %    % 

Komentarų: 1 (+add yours?)

  1. Aminnatrast
    Rgp 07, 2012 @ 04:47:26

    ____________________________________________________________
    Labai teisingas mintis sukaupti tokius faktus vienoje vietoje

    Patinka

    Atsakyti

Parašykite komentarą